Nasze akcje

Biust na wakacjach

19 lipca 2017

Nasza kolejna akcja „uświadamiająca” w mediach społecznościowych. Brafitterki z SPB opublikowały swoje osobiste zdjęcia w strojach kąpielowych. Celem akcji było zwrócenie uwagi na fakt, iż nie tylko biustonosz powinien być odpowiednio dobrany. Te same zasady obowiązują bowiem także w odniesieniu do kostiumów kąpielowych. Latem na plaży spędzamy w strojach sporą część dnia. Dobre podtrzymanie biustu jest zatem równie ważne. Wiele marek ma w swojej ofercie bogatą ofertę strojów kąpielowych w naprawdę szerokiej rozmiarówce. Warto zatem udać się przed urlopem do brafitterki i dobrać sobie taki strój, który zarówno ładnie zbierze i podtrzyma piersi, jak i wyeksponuje wszystkie atuty sylwetki. Dzięki temu unikniemy deformacji biustu w zbyt ciasnym bikini a plażowanie stanie się jeszcze większą przyjemnością.

IV Salon Bielizny

04 marzec 2017

Ponieważ nasz udział w jesiennym Salonie Bielizny utwierdził nas w przekonaniu, że warto abyśmy jako Stowarzyszenie brały udział w tego typu wydarzeniach, zdecydowałyśmy się pojawić także na wiosennej edycji targów. Tym razem byłyśmy do tej imprezy bardzo dobrze przygotowane i zadbałyśmy o to, żeby było nas widać i słychać. Przede wszystkim na IV Salonie Bielizny pojawiło się stoisko SPB, które było ładnie zaaranżowane i ustawione w widocznym miejscu. Trzeba przyznać, że cieszyło się bardzo dużym zainteresowaniem wśród właścicieli sklepów z bielizną, czyli naszych potencjalnych nowych członkiń i członków. Zorganizowana została też specjalna prezentacja/konferencja, na której przedstawicielki SPB omawiały zakres działalności Stowarzyszenia i odpowiadały na pytania z sali. W ramach IV Salonu Bielizny brafitterki z SPB przygotowały i poprowadziły dwa pokazy produktów na modelkach. Pierwszy z nich dotyczył doboru bielizny pod suknie ślubne. Drugi pokaz obejmował swoją tematyką modę plażową i dobór kostiumów kąpielowych do różnych typów sylwetek.

Mikołajki

06 grudzień 2016

W grudniu przeprowadziłyśmy kolejną akcję „na wesoło”. Brafitterki ubrane w czapki św. Mikołaja pozowały do zdjęć. Każda z nas trzymała w ręce bon upominkowy swojego salonu. Z jednej strony chciałyśmy w ten sposób przypomnieć naszym klientkom i klientom, że bielizna to świetny pomysł na gwiazdkowy prezent, a z drugiej uzmysłowić, że jest to podarek trudny i ryzykowny ze względu na konieczność prawidłowego dopasowania. Dlatego czasem lepiej wręczyć bliskiej osobie bon pomnikowy niż brać udział w loterii pełnej rozmiarów i krojów.

Męskie sprawy w kobiecych rękach

07 listopad 2016

W listopadzie na całym świecie różne fundacje i organizacje angażują się w akcję pod hasłem Movember. Ta coroczna inicjatywa polega na zapuszczaniu wąsów. Jej celem jest zwrócenie uwagi na problemy zdrowotne mężczyzn. Przede wszystkim na raka prostaty i inne rodzaje nowotworów dotykające głównie panów. Dlatego w akcji Movember nie mogło zabraknąć i nas! Członkinie Stowarzyszenia Polskiego Brafittingu po raz kolejny z wdziękiem pozowały do zdjęć, tym razem z „zapuszczonym wąsami” 😉 Akcją „Męskie sprawy w kobiecych rękach” postanowiłyśmy zachęcić panów do badań profilaktycznych. Kto jak nie kobieta, zadba najlepiej o zdrowie swojego mężczyzny?

Kobieto idź się zbadaj

październik 2016

Profilaktyka w każdej chorobie jest bardzo ważna. W przypadku nowotworów piersi kluczowe jest wczesne wykrycie zmian. Daje to niemal 100% szansę na wyleczenie. W miesiącu październiku postanowiłyśmy zaangażować się w walkę z rakiem piersi, robiąc to w nietypowy sposób. Do udziału w naszej kampanii zaprosiłyśmy bliskich nam mężczyzn (mężów, braci, synów, przyjaciół). Panowie pozowali do zdjęć z przyklejonymi na torsach symbolami różowej wstążki. W ten sposób jeszcze dobitniej starali się namówić każdą z nas i każdą z Was: „ Kobieto idź się zbadaj!”.

III Salon Bielizny

19 październik 2016

Łódzki Salon Bielizny to wyjątkowa impreza. Prezentowane są na niej najnowsze kolekcje wiodących polskich producentów oraz wielu zagranicznych marek. Salon Bielizny to także doskonała okazja do spotkań, wymiany doświadczeń oraz zgłębiania wiedzy. Z roku na rok rośnie ranga i prestiż tego wydarzenia dlatego zgodnie uznałyśmy, że nie może na niej zabraknąć Stowarzyszenia Polskiego Brafittingu. Na III Salonie Bielizny pojawił się zatem baner SPB a nasze brafitterki, ubrane w firmowe koszulki, rozdawały gościom ulotki informacyjne.

Bicie rekordu Guinessa w samobadaniu piersi

01 październik 2016

Profilaktyka raka piersi to temat niezwykle ważny i szczególnie bliski wszystkim członkiniom Stowarzyszenia Polskiego Brafittingu. Dlatego nie mogło nas zabraknąć podczas próby pobicia rekordu Guinessa w samobadaniu piersi. Organizatorami akcji była firma So Chic – dystrybutor bielizny Panache oraz Stowarzyszenie Polskie Amazonki Ruch Społeczny. Imprezę uświetniło wielu znanych gości. Akcja miała miejsce na Błoniach przy Stadionie Narodowym w Warszawie.

Twoje piersi są w dobrych rękach

14 czerwiec 2016

Stowarzyszenie Polskiego Brafittingu zrzesza najlepsze salony brafittingowe w Polsce. Postanowiłyśmy więc, że na wesoło przypomnimy naszym klientkom, że przychodząc do nas, trafiają w naprawdę dobre ręce! Fachowa wiedza i pełen profesjonalizm to atuty każdej z naszych brafitterek. Codziennie dokładamy wszelkich starań i troszczymy się o zdrowie, wygodę i urodę kobiecych biustów bez względu na ich rozmiar i wiek.

Jak zepsuć wymarzoną sukienkę ślubną

13 maj 2016

Każda Panna Młoda chciałaby w dniu ślubu wyglądać perfekcyjnie w każdym calu i prezentować się pięknie niczym księżniczka. Wybierając suknię marzeń, należy jednakże brać pod uwagę nie tylko jej krój i wzornictwo. Jednym z najważniejszych elementów stroju jest bowiem biustonosz. I to on właśnie stanowić powinien punkt wyjścia w rozważaniach nad ślubną kreacją. Gdy już mamy rozeznanie jak wygląda oferta biustonoszy ślubnych w naszym rozmiarze i wiemy jakie modele i konstrukcje sprawdzą się na naszym biuście, dopiero wówczas możemy udać się do salonu sukien i śmiało puścić wodze fantazji. Dlatego żelazna zasada, którą promuje Stowarzyszenie Polskiego Brafittingu to: NAJPIERW BIUSTONOSZ POTEM SUKNIA ŚLUBNA! Wszystkie przyszłe Panny Młode (i nie tylko) gorąco zachęcamy by, ku przestrodze, zapoznały się z naszą akcję "Jak zepsuć wymarzoną suknię ślubną".

Nie kupuj stanika na oko - na oku go nie nosisz

10 marzec 2016

To nasza pierwsza wspólna akcja w mediach społecznościowych i nasz pierwszy mały sukces! Bardzo ważne przesłanie ujęte zostało z polotem i w humorystyczny sposób. Dzięki temu przykuło uwagę bardzo wielu kobiet, a Stowarzyszeniu Polskiego Brafittingu przysporzyło rozgłosu i grona sympatyków. Zrzeszone w Stowarzyszeniu braffiterki z wdziękiem pozowały do zdjęć, przysłaniając oczy różowym biustonoszem. "Nie kupuj stanika na oko - na oku go nie nosisz" to stwierdzenie to przecież kwintesencja naszej codziennej pracy!